Cara Terbaik Untuk Memilih Pengasuh Yang Betul

Seperti ibu bapa baharu, meninggalkan bungkusan kecil anda yang berharga dengan pengasuh mungkin dianggap menakutkan. Ia tidak boleh selalu meninggalkan bayi menggunakan saudara atau mungkin kawan baik. Mungkin perlu mencari pengasuh anak yang boleh dipercayai di kawasan anda supaya anda dan juga isteri atau suami anda mungkin mempunyai banyak perkara yang diingini pada masa anda sendiri untuk memastikan anda menyambung semula seperti beberapa orang.

Mencari pengasuh yang anda percayai boleh menyusahkan. Ia benar-benar didakwa bahawa insiden adalah kejadian tunggal dengan pencetus utama kematian untuk kanak-kanak yang lebih matang daripada 12 bulan sebelumnya. Remaja akan menjadi pengasuh biasa yang dipilih oleh seseorang, jadi pengasuh yang anda pilih mempunyai banyak kebolehan yang perlu mereka miliki sekiranya berlaku kemalangan yang tidak dijangka.

Tempat untuk mencari Babysitter

Tempat terbaik untuk mencuba mencari pengasuh terbaik untuk pasangan peribadi dan anak-anak anda adalah betul dalam kawasan kejiranan anda. Anda boleh bertanya berhampiran di tempat perniagaan kecil anda, semak sama ada mana-mana individu boleh diakses dari gereja anda atau sediakan risalah semasa berada di kawasan kejiranan universiti tinggi memasarkan pengasuh yang bereputasi. Anda mungkin ingin bercakap dengan beberapa ahli akademik semasa berada di universiti dan meminta hampir sebarang cadangan yang mereka ada. Anda juga boleh muncul kepada beberapa orang dan jiran anda dan melihat bila-bila masa mereka mempunyai mana-mana individu yang mereka gunakan yang mereka percayai secara tersirat. Beberapa kebimbangan yang mungkin anda boleh pilih untuk berbincang ialah bilangan anak kecil yang telah mereka jaga pada satu masa dan jika sebarang kemalangan atau masalah berlaku semasa mereka bertanggungjawab. Penyelesaian terkini yang jauh lebih moden untuk cuba mencari pengasuh kanak-kanak adalah dengan menggunakan internet. Anda boleh mencari tapak web di luar sana untuk mencari pengasuh di kawasan anda. Periksa kotak sumber di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Lihat Cara Pengasuh Berinteraksi dengan Kanak-kanak

Selepas anda mempunyai beberapa kemungkinan besar bakal pelanggan, langkah seterusnya biasanya untuk melihat bagaimana pengasuh bersama-sama anak anda bergaul. Jemput pengasuh di atas dan tanyakan sebarang soalan berkaitan yang mungkin anda ada. Ini membolehkan anda memastikan sama ada prosedur keibubapaan anda sesuai dengan semua pengalaman bekerja pengasuh dan memberi anda peluang untuk melihat cara pengasuh mengendalikan bayi atau anak anda. Pastikan pengasuh yang anda sedang cari mengupah menghargai bantuan dan CPR pada mulanya, dan tanya soalan tentang cara pengasuh menguruskan masalah kecemasan yang tidak dijangka. Penjaga yang mahir dan boleh dipercayai mesti mampu membekalkan anda rujukan dan menjawab semua pertanyaan anda dengan mudah dan maklumat.

Jadikan Polisi Rumah Anda Sangat jelas

Tahan pengasuh tiba sekurang-kurangnya 1/2 jam sebelum anda memutuskan untuk pergi. Ini memberi anda dua peluang untuk bertanyakan sebarang pertanyaan dan untuk memenuhi keperluan anda untuk memberitahu pengasuh prinsip kediaman anda. Pastikan anda melengkapkan pengasuh dengan semua angka telefon bimbit yang diperlukan sekiranya berlaku kecemasan yang tidak dijangka. Benarkan ia menjadi sangat jelas sama ada pengasuh diberi kuasa untuk membuat panggilan telefon bimbit dan bila mereka boleh mempunyai mana-mana peserta. Selalunya merupakan idea yang bagus untuk berhubung dengan rumah pada waktu petang. Ini memberikan anda keselesaan bahawa semua perkara di rumah anda berfungsi dengan lancar dan memberi anda maklumat lanjut jika anda akan menemui sebarang masalah yang telah berlaku. Penjaga akan gembira mendengar daripada anda dan lebih gembira untuk meyakinkan anda bahawa semuanya berjalan dengan berkesan.

Minta Isu Apabila Anda Mendapat Kediaman

Tanya pengasuh jika terdapat sebarang bahagian kerumitan yang tepat. Kadang-kadang pengasuh akan membayangkan bahawa kelakuan buruk daripada anak muda itu biasanya mencerminkan mereka dan menjadi teragak-agak untuk memberitahu anda tentang perkara ini. Bersihkan sebarang salah faham dan dedahkan bahawa anak anda biasanya terlibat dalam tingkah laku seperti itu. Sebagai contoh, anak anda mungkin cuba mengelak daripada merancang untuk tilam tidak kira sama ada terdapat pengasuh di sana atau tidak. Ini benar-benar perkara kecil yang boleh anda tangani dengan anak anda dan meyakinkan pengasuh bahawa masalahnya bukan disebabkan oleh sesuatu yang mereka lakukan atau tidak lakukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *